Pozdrav predsednika

Nagovor predsednika Lions kluba Novo mesto v mandatnem letu 2021-2022:Spoštovani,vstopamo v tretje zaporedno lionistično leto, ki bo zaznamovano z epidemijo COVID-19. Življenje se je spremenilo in svoje delovanje smo bili prisiljeni prilagoditi tudi Lioni, kljub temu pa ostajamo usmerjeni v pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Lioni se trudimo, združeni v vrednotah lionizma, lajšati vsakodnevne težave posameznikov, ki potrebujejo pomoč.

Jan Gorjup, predsednik Lions kluba Novo mesto

Letošnji mandat je posvečen pomoči mladim. Mladim, ki za uresničitev svojih potencialov v okviru rednega izobraževanja potrebujejo kanček pomoči, ter tudi tistim mladim, ki izkazujejo nadpovprečen talent za uresničitev svojih smelih idej in prav tako potrebujejo nekaj pomoči in vzpodbude. Moto letošnjega mandata je: Pomagajmo mladim za lepši jutri!

Tudi letos ne bomo pozabili niti na druge, ki jim Lioni že tradicionalno pomagamo. Tako bomo s partnerji nadaljevali sodelovanje pri izvedbi projekta Donirana hrana, ki smo ga v preteklih letih izdatno razširili, in v okviru katerega zagotavljamo redne obroke vedno večjemu številu oseb. Hkrati si bomo prizadevali za izvedbo drugih tradicionalnih dogodkov, ki nam omogočajo, da lahko naše delovanje predstavimo čim širšemu krogu oseb. V trenutni situaciji se zavedamo, bodo nenehno spreminjajoče se razmere, ter z njimi povezane omejitve, krojile naše delo, vendar kljub temu verjamem, da nam bo s predanostjo in srčnostjo uspelo.

Lions klub Novo mesto že 28 let uspešno gradi podobo humanitarne in prostovoljne organizacije, ki pomaga ljudem v okolju, ki zaradi različnih vzrokov trpijo pomanjkanje, kot tudi skupnostim. Uvršča se med najbolj aktivne in uspešne slovenske Lions klube. Vsi podporniki ste toplo vabljeni, da se udeležite naših dobrodelnih akcij, hkrati pa ste lepo vabljeni, da naše delovanje podprete tudi tekom leta.

Pomoč mladim danes, je naložba v lepšo prihodnost vseh nas. K lepšemu danes in jutri pa lahko pripomore prav vsak, in sicer z drobnim dejanjem pomoči ali pa morda celo zgolj z lepo besedo namenjeno bližnjemu.

We Serve – Pomagamo!


Jan Gorjup, predsednik Lions kluba Novo mesto