Pozdrav predsednika

Nagovor predsednika Lions kluba Novo mesto v mandatnem letu 2019-2020:

Denis JancSpoštovani prijatelji!

Živimo v času, ki je zaznamovan s hitenjem. Ves čas se nam nekam mudi in v naglici se zgodi, da pozabimo nase, na svoje potrebe, želje, sanje. Že res, da se čas nikoli ne ustavi, a mi se lahko. Osredotočimo se nase, vzemimo si trenutek za svoje bližnje, naberimo si novih moči ter na svet poglejmo z drugačnimi očmi. Najboljši del našega življenja so mala, velikokrat pozabljena dela dobrote in ljubezni. Včasih lahko le kratek pogovor ali majhna pozornost nekomu ogromno pomeni.

Lions klub Novo mesto že 27 let ohranja ugled ter prepoznavnost kot humanitarna in prostovoljna organizacija, ki zna prisluhniti ljudem v okolju, a tudi globalnim izzivom. Vsak nov izziv na tem področju nam daje moči in voljo, da storimo še več za tiste, ki v krutosti vsakršnih nesreč sodobnega časa trpijo pomanjkanje in izgubljajo človeško dostojanstvo. Pri pomoči soljudem smo lahko uspešni le, če članice in člani sodelujemo ter delamo s srcem. Tako je bilo doslej in verjamem, da bo tudi v prihodnje. Ne elitizem, temveč iskrenost in dobronamernost, ob upoštevanju etičnih načel.

Vodenje Lions kluba Novo mesto je velika čast in hkrati odgovornost. Toda ob pomoči članic in članov je lahko prijeten izziv, ki nas polni z pozitivno energijo. Ko vidimo, da smo nekomu pomagali, pa če gre le za nasmeh na obrazu.

V letošnjem letu bo posebna pozornost namenjena slepim in slabovidnim ter otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Tudi naš osrednji dogodek »Tradicionalni dobrodelni pohod po Trški gori« bo namenjen zbiranju sredstev za ta namen. Velik poudarek našega delovanja bo namenjen projektu Donirana hrana, v katerem se neoporečna hrana, namesto da konča v predelavi, preusmeri in ponudi tistim, ki jo potrebujejo. Poudarek bo tudi na medgeneracijskem sodelovanju, kar postaja vse bolj pereč problem sodobne družbe.

Vabim vse dosedanje podpornike ter ljudi dobre volje in pozitivnih misli vseh generacij, da se nam pridružite pri naših številnih dobrodelnih akcijah, da bomo pomagali skupaj. DRUŽIMO SE IN POMAGAJMO je geslo v novem lionističnem letu.

Nekoč je Fran Milčinski Ježek rekel: »Ko storiš drugemu dobro – takrat, ko odpreš svoje srce bližnjemu v stiski, lahko gospa sreča pristopi tudi k tebi in gre k tebi v srce in si neizmerno srečen človek.«

We Serve – Pomagamo!

Denis JANC, predsednik Lions kluba Novo mesto